lauantai 21. maaliskuuta 2009

Koirat tarvitsevat virikkeitä

Koirat tarvitsevat virikkeitä piristämään päivää, jos koirille ei anneta virikkeitä niin ne keksivät niitä itse. Antamalla koirille riittävästi virikkeitä voidaan ehkäistä monenlaista kalusteiden ja esineiden tuhoamista joka on usein seurasta virikkeiden puuttumisesta.

Virikkeitä voi järjestää monella tapaa

Koirille voi järjestää virikkeitä monella tapaa, yksi tapa on järjestää koulutusta joka on myös koiralle mieleistä; esim. noutamisen harjoittelua.

Koiralle voi järjestää virikkeitä myös esim. antamalla jotain pureskeltavaa kuten luun tai sitten leikkiä koiran kanssa vaikka aktivointipallolla tai jollain muulla sallitulla esineellä.
Yksi parhaimmista virikkeistä on myös ihan tavallinen lenkki ulkona koiran kanssa.

Virikkeet ehkäisevät epätoivottua käytöstä

Jos koiralle ei tarjota virikkeitä niin se alkaa keksimään niitä itse. Merkkinä tästä koira saattaa alkaa etsimään talosta jotain kanniskeltavaa, riepoteltavaa tai revittävää. Tässä vaiheessa ennen, kuin mitään epätoivottavaa käyttäytymistä ehtii tapahtua, on syytä tarjota koiralle jotain virikettä; heittää koiralle vaikka pallon jonka kanssa leikkimällä se saa taas hetken tarpeiksi virikettä.

Koira tarvitsee virikkeitä säännöllisesti

Koira tarvitsee säännöllisin väliajoin jotain virikettä, ihan niin, kuin ihmisetkin. Virikkeiden tarjoaminen säännöllisesti on parempi, kuin kerralla paljon ja harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti